Blackjack

Blackjack

Een klassieke versie van het spel Een-en-twintigen met als belangrijkste doel om het puntentotaal van 21 zo dicht mogelijk te benaderen. Spelers kunnen hun inzet en winst verdubbelen of verdrievoudigen door op twee of drie boxen gelijktijdig in te zetten.

Spelregels

Black Jack is de casino-versie van het spel ‘Een-en-twintigen’. Het belangrijkste doel van dit spel is om zo dicht mogelijk bij een puntentotaal van 21 uit te komen.

Inzetten
Je kunt je inzet plaatsen door een fiche van de rand van de tafel te nemen en deze (met een muisklik) op 1 of meer van de 3 boxen te plaatsen. Wanneer je inzet geplaatst is klik je op de Deal knop op de tafelrand om het spel te starten. Later, wanneer de ronde afgelopen is, kun je met de Rebet knop je inzet herhalen of je kunt de tafel schonen om een nieuwe inzet te kiezen door op de Clear knop te klikken. Herhalen van een inzet is overigens alleen mogelijk indien het aanwezige tegoed dit toelaat. Inzetten zijn bovendien gelimiteerd zoals op de speeltafel aangegeven.

Kaarten
Het spel wordt gespeeld met 6 sets speelkaarten van elk 52 stuks. Alle kaarten worden aan het begin van het spel geschud en worden opnieuw geschud wanneer minder dan 25% van de beschikbare kaarten over is aan het begin van een volgende spelronde. Kaarten met afbeeldingen (Boer, Vrouw, Heer) zijn 10 punten waard. Kaarten 2 – 10 hebben de waarde die zij aangeven (2 – twee punten enz.). En de aas is of 1 of 11 punten waard (bepalend is welke waarde het dichst de 21 benadert maar daar niet overheen gaat).

Het spelen van het spel
Nadat op de Deal knop is gedrukt krijg je twee kaarten op elke box waarop je een inzet hebt geplaatst en de dealer krijgt 1 kaart. Je wordt gevraagd om een beslissing te nemen om een extra kaart te nemen hit of om te passen stand. Afhankelijk van de spelsituatie wordt je tevens gevraagd om je inzet te verdubbelen double om je kaarten te splitsen split of om je inzet te verzekeren insurance. (deze functies worden hierna nog nader uitgelegd). De box waarvoor je gevraagd wordt een beslissing te nemen wordt aangegeven met een pijl erboven. In sommige gevallen is een beslissing voor de hand liggend (bijvoorbeeld wanneer je BlackJack, 21 punten of meer hebt) en vervolgt het spel automatisch.

De totaalscore in een box wordt eronder weergegeven. Soms kun je hier een dubbele score aantreffen, bijvoorbeeld “9/19”. Dat betekent dat 1 van de kaarten een aas is en dat de score de 21 niet overschrijdt, dit heet een “soft” hand. De laagste waarde geeft aan dat je nog veilig minimaal een kaart kunt nemen zonder de 21 punten te overschrijden. “BJ” onder de box betekent dat je Black Jack hebt. Black Jack is 21 punten met de eerste twee gedeelde kaarten. Dit betekent dat het of een Aas + 10 is of een Aas + afbeeldingskaart (Boer, Vrouw, Heer) met een willekeurig symbool en in willekeurige volgorde.

Hit Door hierop te drukken wordt een extra kaart ontvangen voor de spelende box.

Stand Door hierop te drukken verlaat je de spelende box en ga je naar de volgende. (indien van toepassing)

Double Deze knop is alleen beschikbaar indien met de in eerste instantie gedeelde twee kaarten een puntentotaal is gehaald van 9, 10 of 11 en je saldo toereikend is. Double is ook mogelijk wanneer er een dubbele score van 9/19 of 10/20 is. Door op de Double knop te drukken wordt je inzet verdubbeld en krijg je nog slechts 1 kaart van de dealer. Deze laatste kaart wordt 90 graden gedraaid ten op zichte van de eerste twee neergelegd.

Split is alleen toegestaan wanneer de eerste twee ontvangen kaarten van gelijke waarde zijn (3 en 3, Vrouw en Vrouw enz) en het saldo toereikend is. Na splitsen wordt eenzelfde inzet bij de tweede kaart geplaatst. Iedere afzonderlijke inzet hoort dan bij de afzonderlijke kaarten. De beide kaarten worden vanaf dan gespeeld als twee aparte spelen. Wanneer je twee azen splitst dan ontvang je slechts 1 aanvullende kaart na Deal. Splitsen maakt het krijgen van BlackJack overigens onmogelijk, een BlackJack-combinatie telt hier gewoon voor 21 punten.

Insurance wordt alleen aangeboden wanneer de eerste kaart van de dealer een Aas is. Het is alleen mogelijk om Insurance toe te passen voordat je op Hit, Double of Split klikt. Insurance is niet mogelijk wanneer je BlackJack hebt. Insurance houdt in dat er een extra inzet wordtgeplaatst op de insurance-lijn ter hoogte van de helft van de oorspronkelijke inzet. Wanneer de dealer dan BlackJack heeft dan wordt je insurance-inzet 2x uitbetaald en compenseer je hiermee het verlies van je verloren inzet. Wanneer de dealer geen BlackJack heeft dan gaat de insurance-inzet verloren.

Wanneer je klaar bent met alle boxen waarop je speelt, dan is de dealer aan de beurt Deze neemt kaarten totdat 17 punten (inclusief “soft” hand) of meer punten zijn bereikt.

Uitbetalingen
– Wanneer je BlackJack hebt krijg je anderhalf maal je inzet uitbetaald, tenzij de dealer ook BlacJack heeft, dan is het “push” (je ontvangt niets maar behoudt je inzet) – Wanneer je score 21 of minder maar meer dan die van de dealer is, win je eenmaal je inzet. – Wanneer je score 21 of minder is en die van de dealer is hoger dan 21, win je eenmaal je inzet. – Wanneer je score 21 of minder is en gelijk aan die van de dealer, dan is het “push”. Je behoudt je inzet. – Wanneer je score hoger dan 21 is dan verlies je je inzet (ook wanneer de score van de dealer hoger is dan 21). – Wanneer je score lager is dan 21 en minder dan die van de dealer (die ook 21 of minder heeft), dan verlies je je inzet.

Verloren inzetten gaan richting de dealer. Wanneer het “push” is blijft de inzet staan. Gewonnen bedragen worden naast de inzetten geplaatst.

Wanneer alle inzetten zijn uitbetaald heb je de mogelijkheid om de inzet te herhalen Rebet (mits saldo toereikend is) of om de tafel te schonen Clear en een nieuwe inzet te plaatsen.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function twentythirteen_post_nav() in /home/topbonus/public_html/gratisgokkasten.net/wp-content/themes/kid/single.php:19 Stack trace: #0 /home/topbonus/public_html/gratisgokkasten.net/wp-includes/template-loader.php(78): include() #1 /home/topbonus/public_html/gratisgokkasten.net/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/topbonus/...') #2 /home/topbonus/public_html/gratisgokkasten.net/index.php(17): require('/home/topbonus/...') #3 {main} thrown in /home/topbonus/public_html/gratisgokkasten.net/wp-content/themes/kid/single.php on line 19