Caribbean Stud Poker

Caribbean Stud Poker

Nog een casino klassieker – ditmaal een variant op het traditionele pokerspel waarbij het de opzet is om een betere combinatie van 5 kaarten te bemachtigen dan de dealer. Heb je een goede ‘hand’ dan plaats je naast je Ante-inzet een dubbele inzet bij, denk je dat de dealer een betere ‘hand’ heeft dan neem je het verlies van je Ante-inzet. Toegevoegd is een bonusspel; door hierop naast je reeds geplaatste inzet tevens een fiche van 10 Eurocent in te zetten maak je kans op bonusprijzen die kunnen oplopen tot 1000 Euro op de hoogst mogelijke combinatie.

Spelregels

Caribbean Stud Poker is een variant op het traditionele poker. Het doel is om een betere combinatie van 5 kaarten te krijgen dan de dealer

Inzetten
Dit spel kan gespeeld worden met alleen de middelste box. De inzet vind plaats door een van de beschikbare chips op de rand van de tafel te selecteren en deze (met een muisklik) op het “Ante” veld van de centrale box te leggen. Daarna kun je desgewenst een inzet plaatsen voor de bonus, door op de sleuf boven het Ante-veld te klikken. Wanneer de inzet gemaakt is, druk je op de Deal knop op de rand van de tafel om het spel te starten. Later, nadat de ronde is afgelopen, kun je de inzet herhalen door op de Rebet knop te drukken of de tafel schoonmaken door op de Clear knop te drukken om een nieuwe inzet te kiezen. De Rebet-knop is alleen beschikbaar wanneer er voldoende tegoed is om de vorige inzet te kunnen herhalen en wanneer er na inzetten tenminste tweemaal zoveel tegoed op de tegoedmeter(s) beschikbaar blijft dan de Ante-inzet, anders is het namelijk niet mogelijk om je inzet te verhogen tijdens de spelronde en zul je de tafel moeten schoonmaken met de Clear-knop of speeltegoed bijkopen. De inzetten op de speeltafel zijn gelimiteerd volgens de min/max inzetregels die op de tafel staan aangegeven.

Kaarten
Het spel wordt gespeeld met 6 series van 52 kaarten. De kaarten worden elke ronde opnieuw geschud. De kaartvolgorde van hoog naar lag is: Aas, Heer, Vrouw, Boer, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2. Er zijn negen zogenaamde “High Card” combinaties in het spel Caribbean Stud Poker, onderstaand omschreven op volgorde van laag naar hoog.

High Card.
Vijf kaarten die geen speciale combinaties vormen. De hoogste kaart bepaalt de hoogte van je hand. Wanneer zowel speler als dealer een Aas/Heer tussen hun kaarten hebben, dan bepaalt de derde, vierde of vijfde kaart de waarde van de hand.

One Pair.
Twee kaarten met dezelfde waarde (bijvoorbeeld: Vrouw, Vrouw, 8, 3, 5). Wanneer ook de dealer een paar heeft, dan bepaald de waarde van het paar de winnaar. Zijn beide paren gelijk in waarde (dealer heeft dezelfde combinatie), dan bepaalt de waarde van de derde, vierde of vijfde kaart de winnaar.

Two Pair.
Twee paar kaarten met dezelfde waarde (forbijvoorbeeld: 2, 2, Heer, Heer, Boer). Wanneer ook de dealer twee paren heeft, dan is het hoogste paar beslissend, tenzij de dealer dezelfde waarde heeft. In dat geval bepaalt de hoogte van het tweede paar de winnaar, wanneer zowel speler als dealer twee paar kaarten hebben met dezelfde waarde, dan beslist de vijfde kaart.

Three of a Kind.
Drie kaarten met dezelfde waarde (for example, 7, 7, 7, Heer, 10). In geval speler en dealer beide drie kaarten met gelijk waarde hebben dan bepaalt de waarde van de drie kaarten de winnaar, is deze gelijk dan bepaalt de waarde van de vierde of de vijfde kaart de winnaar.

Straight.
Vijf kaarten die elkaar in hoogte opvolgen (straat), ongeacht hun kleur of symbool (bijvoorbeeld: Schoppen Boer, Ruiten 10, Harten 9, Ruiten 8, Klaver 7). Een aas kan zowel de hoogste kaart zijn (boven de Heer) als de laagste kaart (onder de 2). In het geval zowel de speler als de dealer een Straight hebben, dan beslist de hoogst kaart.

Flush.
Vijf kaarten van dezelfde soort die evenwel geen straat vormen (bijvoorbeeld: Schoppen Heer, 9, 7, 5 en 4). De hoogste kaart beslist ingeval speler en dealer beide een Flush hebben, daarna de hoogte van de tweede, derde, vierde of vijfde kaart.

Full house.
Een combinatie van drie kaarten met dezelfde waarde en een paar (bijvoorbeeld: drie maal een 5 en twee maal een Heer). De hoogste waarde van de drie gelijkwaardige kaarten bepaalt de winnaar, bij eenzelfde combinatie van speler en dealer bepaalt de waarde van de het paar de winnaar.

Four of a Kind.
Vier kaarten met dezelfde waarde (bijvoorbeeld: 4 maal een 10 en een 8). De hoogte van de waarde van de vier kaarten bepaalt de winnaar, bij gelijke waarde van speler en dealer beslist de hoogte van de vijfde kaart.

Straight Flush.
Vijf kaarten van dezelfde soort die elkaar in waarde opvolgen (bijvoorbeeld: Harten 6, 5, 4, 3 en 2). Ingeval zowel speler als dealer een Straight Flush hebben, bepaalt de hoogste kaart de winnaar.

Royal Flush.
Een Aas, Heer, Vrouw, Boer en 10 van dezelfde soort.

Spelen van het spel
Nadat de Deal knop is ingedrukt wordt de bonus-inzet door de tafel ‘opgeslokt’, waarna je vijf kaarten krijgt met het gezicht naar boven, de dealer krijgt vervolgens vijf kaarten waarvan de eerste vier met hun gezicht naar beneden en de vijfde met het gezicht naar boven. Onder de kaarten wordt zichtbaar gemaakt welke combinatie je hebt. Op basis van de kaarten die je nu hebt en de zichtbare kaart van de dealer moet je nu beslissen of je door wilt spelen of stoppen. Je kunt geen kaarten wegdoen of kaarten bijkopen. Doorspelen of stoppen bepaal je met de knoppen Raise en Fold.

Raise Wanneer je door wilt spelen druk je op de Raise knop om de dubbele inzet van je Ante-inzet op ‘Bet’ te plaatsen.

Fold Wanneer je een slechte hand hebt of van mening bent dat je de dealer niet kunt verslaan, dan kun je door op de Fold knop te drukken de ronde staken en je verliest je Ante-inzet.

Nadat je een beslissing hebt genomen keert de dealer zijn 4 overige kaarten om zodat de kaarten zichtbaar worden en (wanneer je hebt gekozen voor ‘raise’) de combinatie te vergelijken met die van jou.

Uitbetalingen
Wanneer de dealer geen High Card heeft met een Aas en een Heer of een betere combinatie, dan betekent dit dat de dealer zich niet kwalificeert (dealer does not qualify) en het “No hand” venster verschijnt onder de dealers kaarten. Wanneer je de inzet verhoogt hebt (raise) dan wordt in dit geval alleen je Ante-inzet verdubbeld. De bijgeplaatste inzet blijft gewoon behouden, hierop wordt geen winst uitgekeerd.

Wanneer de dealer een High Card heeft met een Aas en een Heer of een betere combinatie, dan wordt jouw hand vergeleken met die van de dealer. Er zijn dan drie mogelijkheden: – Wanneer de hand van de dealer beter is dan die van jou dan verlies je de Ante-inzet en de verhoogde inzet. – Wanneer de hand van de dealer gelijk is aan die van jou dan is er een “stand-off” situatie en behoud je je inzetten. – Wanneer jouw hand beter is dan die avn de dealerdan wordt je Ante-inzet eenmaal uitbetaald en de verhoogde inzet wordt uitbetaald overeenkomstig de hand die je hebt. (zie onderstaand uitbetaalschema)

Ook wanneer je verliest in het reguliere spel of wanneer de dealer niet kwalificeert dan worden je kaarten gecheckt op een bonus-hand wanneer je een bonus-inzet hebt geplaatst. Heb je een combinatie die in aanmerking komt voor een bonus-uitbetaling dan zie je in het schema (muisaanwijzer op Payouts-tabel) op de speeltafel hoeveel er uitbetaald wordt.

Verloren inzetten gaan naar de dealer. Gewonnen bedragen worden naast de betreffende inzetten geplaatst. Bonus-uitbetalingen worden naast de sleuf geplaatst waarin de bonus-inzet wordt geplaatst.

Nadat alle inzetten zijn uitbetaald heb je de mogelijkheid om te kiezen voor ‘Rebet’ of ‘Clear’ om een nieuw spel te starten(zie boven).

Het uitbetaalschema voor Carribean Stud Poker is beschikbaar in het spel door de muis op de tabel te plaatsen.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function twentythirteen_post_nav() in /home/topbonus/public_html/gratisgokkasten.net/wp-content/themes/kid/single.php:19 Stack trace: #0 /home/topbonus/public_html/gratisgokkasten.net/wp-includes/template-loader.php(78): include() #1 /home/topbonus/public_html/gratisgokkasten.net/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/topbonus/...') #2 /home/topbonus/public_html/gratisgokkasten.net/index.php(17): require('/home/topbonus/...') #3 {main} thrown in /home/topbonus/public_html/gratisgokkasten.net/wp-content/themes/kid/single.php on line 19